Onze bieren. En meer....

De Gooische Bierbrouwerij is gestart in 2010 en brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale of biologische ingrediënten.

Gooisch Blond
6%

Een blond bier, maar dan volgens ons recept. Met boekweit dus. Mild bitter met een zacht hoparoma. De boekweit geeft het bier een frisse kruidigheid.

Gooisch Zwart
6%

Door gebruik van geroosterde mouten (denk aan toast) is Gooisch Zwart de ideale partner van elk gerecht. Donker van kleur, licht van smaak.

Gooisch Wit
5,5%

Ons Gooisch Wit is een weizen-stijl bier met boekweit in plaats van tarwe (een buchweizen!), heeft een romig schuim en een fris, fruitig karakter.

Gooische Bubbel
9%

Champagnegist is wat dit zwaar blond z’n unieke karakter geeft. Droog, mousserend en kruidig zijn woorden die dit bijzondere bier het best beschrijven.

Gooische Bock
7%

Deze prijswinnende roggenbock heeft door z’n hoger alcoholpercentage een verwarmend karakter, het caramelzoet komt uit de gebruikte mouten en de rogge geeft er een mooi zuurtje aan. Niet alleen in de herfst maar lekker in alle seizoenen!

Gooisch Rood
6%

Een klassieke red-ale met een makkelijk karakter; ongecompliceerd en door z'n bijzondere hopgift, prettig ter afwisseling.

IPA
5,5%

De meeste IPA's kenmerken zich door een citrusachtig hopkarakter, afkomstig van Amerikaanse hopsoorten. Omdat wij onze grondstoffen bij voorkeur ‘uit de buurt’ halen, zijn we op zoek gegaan naar Europese hoppen met eenzelfde frisfruitige bitterheid. De Gooische IPA is gemaakt 4 Duitse hopsoorten. Recept ontwikkeld samen met Derek Walsh

Gooisch Goud
5%

Onze ‘Urtyp Pilsner’, is speciaal ontwikkel voor Foodhal Mout, ongefilterd en ongepasteuriseerd. Deze pils is geïnspireerd om de Tsjechische pils, wat rijker dan een Nederlandse en met  het verfijnde aroma van de klassieke Duitse hop.

Larens Tripel
9%

Deze traditionele tripel is niet gemaakt met koriander maar met Triticale, een kruising van tarwe en rogge, geteeld in Laren door de SOLL. De Triticale geeft het bier een mooie ronde smaak. Maar pas op hé; met ruim 9% een gevaarlijke, kleine Gooische moordenaar 😉

Larens Saison
6,5%

Dit bier is gemaakt met het bijzondere st Jans Rogge. Geteeld en geoogst op de oude engen (landbouwgronden) van Laren. Een samenwerking met de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL)

Gooisch Blond
6%

De GROTE zus van! Ons blond bier in mooie gezeefdrukte 0,75 fles. Om te delen of om jezelf nog een keer in te schenken. Leuk om als cadeau te geven, en te krijgen 😉

Gooische Bubbel
9%

Extra feestelijk! Onze champagne blond in een 'Magnum' fles. Trouwdag, verjaardag, diploma? Gooische Bubbels mogen niet ontbreken, proost!