Onze bieren. En meer....

De Gooische Bierbrouwerij is gestart in 2010 en brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale ingrediënten.

Gooisch Blond
6%

Een blond bier, maar dan volgens ons recept. Met boekweit dus. Mild bitter met een zacht hoparoma. De boekweit geeft het bier een frisse kruidigheid.

Gooisch Zwart
6%

Door gebruik van geroosterde mouten (denk aan toast) is Gooisch Zwart de ideale partner van elk gerecht. Donker van kleur, licht van smaak.

Gooisch Wit
5,5%

Ons Gooisch Wit is een weizen-stijl bier met boekweit in plaats van tarwe (een buchweizen!), heeft een romig schuim en een fris, fruitig karakter.

Gooische Bubbel
9%

Champagnegist is wat dit zwaar blond z’n unieke karakter geeft. Droog, mousserend en kruidig zijn woorden die dit bijzondere bier het best beschrijven.

Gooische Bock
7%

Deze prijswinnende roggenbock heeft door z’n hoger alcoholpercentage een verwarmend karakter, het caramelzoet komt uit de gebruikte mouten en de rogge geeft er een mooi zuurtje aan. Niet alleen in de herfst maar lekker in alle seizoenen!

Gooisch Rood
6%

Een klassieke red-ale met een makkelijk karakter; ongecompliceerd en door z'n bijzondere hopgift, prettig ter afwisseling.

Gooisch IPA
5,5%

De meeste IPA's kenmerken zich door een citrusachtig hopkarakter, afkomstig van Amerikaanse hopsoorten. Omdat wij onze grondstoffen bij voorkeur ‘uit de buurt’ halen, zijn we op zoek gegaan naar Europese hoppen met eenzelfde frisfruitige bitterheid. De Gooische IPA is gemaakt 4 Duitse hopsoorten. Recept ontwikkeld samen met Derek Walsh

Gooisch Goud
5%

Onze ‘Urtyp Pilsner’, is speciaal ontwikkel voor Foodhal Mout, ongefilterd en ongepasteuriseerd. Deze pils is geïnspireerd om de Tsjechische pils, wat rijker dan een Nederlandse en met  het verfijnde aroma van de klassieke Duitse hop.

Gooisch Tripel
9%

Deze traditionele tripel is niet gemaakt met koriander maar met Triticale, een kruising van tarwe en rogge, geteeld in Laren door de SOLL. De Triticale geeft het bier een mooie ronde smaak. Maar pas op hé; met ruim 9% een gevaarlijke, kleine Gooische moordenaar 😉

Gooisch Saison
6,5%

Dit bier is gemaakt met het bijzondere st Jans Rogge. Geteeld en geoogst op de oude engen (landbouwgronden) van Laren. Een samenwerking met de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL)

Präsentator
6,5%

De oorsprong van de ‘Doppelbock’ als ‘Fastenbier’:De Paulaner monniken noemden hun bier ‘Salvator’ en sindsdien is het gebruikelijk dat doppelbocks een naam hebben die eindigt op ‘-ator’. De Gooische ‘Doppelbock’ wordt niet alleen met gerstemout gebrouwen, maar heeft bevat ook een derde geroosterde boekweit (kasja), het traditionele gewas uit ’t Gooi. Daarmee is het dus eigenlijk een Buchweizendoppelbock. De naam is Gooisch en tóch traditioneel: Präsentator, een ode aan ‘Hilversum Mediastad’.


Gooisch Licht!
>0,5%

Eindelijk een bier waarvan je nèt zoveel kunt drinken als je wilt. Met minder dan 0,5% is dit bier heerlijk licht; in smaak, in alcohol èn in caloriëtjes 😉 De sportiefste dorstlesser uit het Gooi!


Gooische Winter
9,5%

Met Gooische Winter wordt het gebied tussen bier en wijn verkend; ‘Winter’ is een volmoutbier met een geur vol van specerijtonen; anijs, piment en peperbessen. De smaak is rond en zoet als van een klassieke ‘barleywine’, het gebruik van wijngist geeft het bier een nasmaak die refereert aan de kenmerkende tannines van een rode wijn.

Gooisch Blond
6%

De GROTE zus van! Ons blond bier in mooie gezeefdrukte 0,75 fles. Om te delen of om jezelf nog een keer in te schenken. Leuk om als cadeau te geven, en te krijgen 😉

Gooische Bubbel
9%

Extra feestelijk! Onze champagne blond in een 'Magnum' fles. Trouwdag, verjaardag, diploma? Gooische Bubbels mogen niet ontbreken, proost!

Gooische Bock
7%

De hele herfst in één fles en lekker in alle seizoenen! Onze prijswinnende roggenbock; caramelzoet, met een mooi zuurtje aan en een vleugje rook.